Vil du inspireres, så tag med et kig indenfor hos Egedal Maskinfabrik. Her startede Allan Koed Pedersen for få år siden som værkfører og yngste mand, og siden har det taget fart. Han sidder nu i direktørstolen for den næsten 100 år gamle virksomhed.
Et udpluk af Egedals produktprogram - klar til montering.
Øget effektivitet
Ellers sidder han faktisk sjældent ned. For de sidste par år har der været fart på. Allan har givet hele fabrikken en ordentlig omgang: Han har fået ryddet op på lageret og ikke mindst i procedurerne, udvidet produktionen med 100 kvm og øget mandskabet og kapaciteten. Alt sammen med stor effekt på produktiviteten og omsætningen.
Egedal Maskinfabrik producerer udstyr til bl.a. juletræsdyrkning og planteskoler og er de eneste i verden, der kan tilbyde fuldt program til planteskoler. Egedals udstyr er kendetegnet ved sine rød-hvide farver, som kan ses på marker og i skove i Tyskland, Canada, Israel, Frankrig og Østeuropa – for at nævne et par enkelte steder.
Solidt udstyr
Det er barske miljøer, Egedals maskiner skal arbejde i, og det er derfor et krav, at de er solide. Om noget af udstyret fortæller Allan Pedersen:
”Skæret kører 30 cm. nede i jorden. Den her skærer rødderne fra et træ over, så ryster den jorden af rødderne og løfter planterne ud af jorden. De bruger to traktorer for at kunne trække udstyret, så det skal virkelig kunne holde,” siger han.
15 mm. tykt stål klar til hårdt arbejde i jorden.
Derfor er der også høje krav til kvaliteten af det svejsearbejde, der ligger bag det færdige produkt. Allan og hans svejseteam bruger svejsemaskiner fra Böhler Welding til at sætte power bag produktionen. De har pt. tre maskiner, og tre mere er på vej.
En af Egedals svejsemaskiner fra Böhler Welding. Her ses Terra 400 RapiDeep MSE. RapiDeep-teknologien indsnævrer lysbuen og sikrer hermed dyb indtrængning og høj svejsehastighed.
Lige nu bruger de to af maskinerne til manuel svejsning, mens én er knyttet til deres svejserobot. Det giver en god synergi at kunne stå og hæfte op med den ene svejser, og så lade robotten svejse efterfølgende med den anden.
Smed Danni Møller oplever det som en fordel at kunne hæfte op og efterfølgende robotsvejse med maskiner med samme styring.
Hurtigere svejsning
Maskinerne har RapiDeep-teknologi, som indsnævrer lysbuen og sikrer dybere indtrængning og højere svejsehastighed. Noget som ikke kun giver flotte resultater, men også er til glæde for dem, der betjener maskinerne:
”Det er meget nemmere at styre lysbuen. Jeg kan lave en svejsning, der smelter i med det samme. Jeg syntes selv, at mine svejsninger så fede ud, så jeg blev hurtigt ferm med den,” siger Danni Møller, som er smed og robotfører hos Egedal Maskinfabrik.
Smed Danni Møller (tv.) og direktør Allan Pedersen ved svejsemaskinerne.
Du kan læse mere om Egedal Maskinfabrik på deres hjemmeside her. Er du blevet nysgerrig på svejserobotten, så kan du læse mere om den hos vores venner fra Uniwelco her.