Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Kraftig laserskærer hos TORA fuldender visionen om at være 100% uafhængig

af Lene Børgesen, dato Jun 27, 2024 1:48:12 PM

Jesper_zoomout_hj
Jesper W. Jensen, medstifter og direktør i TORA A/S.

Nødvendigheden af at være uafhængig og en stigende efterspørgsel på skæring af kraftigere materialer er baggrunden for TORAs nyeste investering: En 22 kW laserskærer.

Normalt vil man måske tænke, at en laserskærer på 2x4 meter er en stor maskine. Men når man står i en af de summende haller på TORAs 11.000 m2 store produktionsareal, er det tydeligt, at en maskine af denne størrelse blot er en lille brik i et kæmpestort puslespil.

Vil du høre om dine muligheder for laserskæring?
Bliv ringet op


Den nyindkøbte Bodor laserskærer på 22 kW er måske en lille - men alligevel en betydningsfuld - brik i Kolding-virksomhedens vision om at være 100% uafhængig underleverandør til et marked med stigende krav til kraftigere løsninger.

Uafhængighed er afgørende
Laserskæreren giver TORA mulighed for at løse opgaver, som de tidligere har været nødt til at sende ud af huset.

”De opgaver, vi ikke selv har kunnet klare, har vi fået skåret hos en underleverandør til os, men det går ud over vores konkurrenceevne,” siger Jesper W. Jensen, direktør og medstifter af TORA A/S.

At være afhængig af leveringstider hos en underleverandør er nemlig direkte afgørende for, om TORA får en ordre eller ej:

”Vi får mange ordrer på, at vi er fleksible. Hvis vi skal vente i kø hos en underleverandør, gør det, at vi ikke får opgaven”
- Jesper W. Jensen, direktør, TORA A/S

Efterspørgsel på kraftigere materialer
Med ønsket om uafhængighed har TORA derfor investeret i en laserskærer, der kan klare de kraftige opgaver in house. Det afgørende punkt her er effekten på 22 kW, som giver mulighed for at skære plader op til 60 mm., hvilket de hidtil har fået skåret ”ude i byen”.

emne_hjEksempel på et emne, som TORA A/S i dag får skåret ude i byen, men som efter installation af den nye laserskærer kan klares 'in house'.

”Efterspørgslen er de senere år gået på kraftigere materialer. I vindmølleindustrien for eksempel bliver møllerne større og større, så det er et krav, at delene dertil skal være kraftigere. Som underleverandør er vi nødt til at leve op til de krav, hvis vi vil være med,” siger Jesper.

Den nyindkøbte laserskærer er altså det ekstra ben i produktionen hos TORA, der sikrer, at de kan holde flere processer i produktionen ’hjemme’ og dermed have den fulde kontrol.

P4 (1)_cr
TORA A/S har investeret i en Bodor Laser P4 22kW leveret af Svejsehuset. P4'eren kan skære plader i 2x4 m. (mellemformat) med tykkelse op til 60 mm. 

”Det slutter ikke her”
Jesper W. Jensen og hans kompagnon Jan Elsner har drevet Tora siden 1995. De startede med to manuelle drejebænke, en sav og et svejseværk. Her næsten 30 år senere har de bygget ud syv gange til de nuværende 11.000 m2 store haller med summende aktivitet, skiftehold og fuldautomatiske proceslinjer og -lager.

Helt fra start har de to haft drømmen om at nå til, hvor de er nu. Og de har planer om mere:

”Det stopper ikke her - laseren er starten på det nye eventyr,” siger Jesper med et glimt i øjet.

Jesper og Erik
Erik Nielsen, en af Svejsehusets laserskærer-specialister, og Jesper W. Jensen, Direktør i TORA A/S, i en af Kolding-virksomhedens fuldautomatiserede produktionshaller. 

Tag fat i Erik
Er du nysgerrig på, hvad en laserskærer under eget tag kan gøre for din forretning, kan du fange Erik på +45 4040 1742 eller en@svejsehuset.dk -eller udfylde formularen her og bliv ringet op:

Bliv ringet op

 

Gå til laserskærere

om:laserskæring

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også