skip to Main Content

Ro-Buddy: Den nye svejserobot fra Svejsehuset A/S

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning
Svejserobotter har tidligere betydet store investeringer, kompliceret programmering der kræver specialuddannet personale, store afskærmninger og ingen fleksibilitet i perioder uden svejsning. Dette har Svejsehuset A/S tænkt sig at lave om.   

Forøg din effektivitet med op til 50%
Takket være den kollaborative UR robotarm fra Universal Robots og svejsemaskinen fra Selco kan Ro-Buddy hjælpe dig med at forøge din effektivitet med op til 50% mere. Dette skyldes Selco maskinens programmer RapidDeep 2.0 og Quickpulse 2.0 der er udviklet til signifikant øgning i produktivitet og hastighed ved hjælp af en koncentreret lysbue og en ny puls. Den perfekte kontrol over lysbuen giver 50% hurtigere svejsning end almindelig MIG/MAG processer. Læs mere om RapidDeep 2.0 og Quickpulse 2.0 her.

Integrationen i robotarmen er ikke begrænset til en enkelt svejsemaskine, men kan til enhver tid opgraderes til en større MIG/MAG maskine eller udbygges til TIG (med & uden koldtråd). Læs mere om svejsemaskinen og integrationen her.

Nem programmering
Programmeringen af svejserobotten udføres i Universal Robots PolyScope brugerflade, samt et svejseprogram udviklet af Svejsehuset A/S. Den meget grafiske brugerflade gør, at indlæring af svejseemner foregår nemt, hurtigt og intuitivt. Dermed kan det også svare sig at svejse små serier med RO-Buddy svejserobotten.

Ingen begrænsning i brugen
RO-Buddy svejserobotten er opbygget med gennemtestet standardudstyr, hvilket giver høj pålidelighed samt gør det nemt at tilgå reservedele. Svejserobotten er opbygget omkring det koncept, at robotarmen nemt skal kunne varetage andre opgaver i perioder hvor behovet for en svejserobot ikke er tilstede. Robotarmen kan derfor inden for få minutter flyttes til en anden funktion (eksempelvis håndtering), og svejsemaskinen kan i den tid anvendes manuelt.

Gentagelse med høj nøjagtighed
Der kan gemmes et utal af svejseemner i robotten, som vil kunne genkaldes på få sekunder. Robotarmens gentagelsesnøjagtighed på 0.1 mm vil sikre ensartede emner, og kan dermed mindske efterbehandlingen af emnerne. Robotarmens nøjagtighed sikres med det medfølgende nulpunktssystem.

Eksempler på svejsning med RO-Buddy.

Data kan lagres ét sted
RO-Buddy svejserobotten giver mulighed for to tilgange til svejsning. Svejsning efter programmer gemt i svejsemaskinen, som kan kaldes frem i robotprogrammet, eller svejsning efter parametre hvor alle svejseparametre er gemt i robotprogrammet.

Ændringer under aktiv lysbue
Udformningen af svejseemner kan medføre at svejseparametre skal skiftes undervejs i en svejsesøm. På RO-Buddy svejserobotten kan svejseparametre skiftes under aktiv lysbue, ved kommandoer i robotprogrammet. Der kan skiftes program eller ændres ampere, synergiafvigelse samt skiftes til puls eller dobbelt puls. RO-Buddy svejserobotten kan derudover leveres med en trim boks, der gør det muligt at finjustere svejseparametrene under aktiv lysbue.

Godkendt og klar til brug
Svejserobotten leveres CE-mærket i henhold MD, ISO/TS 15066 og DS/EN ISO 10218-2:2012, hvilket er udarbejdet i samarbejde med Teknologisk Institut.

Skal RO-Buddy være din nye kollega?
At købe en svejserobot er oftest en stor beslutning. Derfor tilbyder Svejsehuset A/S, at vise hvad RO-Buddy kan på jeres svejseemner. I kontakter os blot, så arrangerer vi afhentning af jeres svejseemner. Derefter vil vi demonstrere svejserobotten for jer med jeres emner. Dette kan enten foregå ved demonstration hos jer eller her i Svejsehuset i Aarhus.

Tøv ikke med at kontakte os!

Jes Peter Jessen
Maskinmester
2218 2852
jp@svejsehuset.dk
Lars Jakobsen
Direktør
8738 6411
2961 0676
lj@svejsehuset.dk

 

 

Back To Top